Det at gå på jagt er en spændende, men til tider også krævende, hobby at opretholde. Derfor er det helt essentielt, at man har styr på alt sit jagtudstyr, inden man tager ud på den helt store jagttur. Det kan for eksempel være, at man tjekker, at man har nok ammunition til geværet med og har den rigtige slags termokande med, så man kan have noget lunt at varme sig på, hvis ikke man får byttet lige med det samme. Man skal nemlig væbne sig med tålmodighed, når man jager, da variabler som vind, vejr og meget andet kan spille ind i, hvordan dyrene opfører sig.

En tur i skoven

Vær forberedt

Som sagt er det at jage måske ikke lige noget for dem, der altid ønsker, at tingene skal gå stærkt. Man skal nemlig forberede sig på at gå lidt rundt i skoven og vente på, at dyrene viser sig, men lige så snart skuddet skal affyres, kræver det alt ens opmærksomhed, og man vil blive revet fuldstændig med af suset i kroppen. Før man giver sig i kast med at gå på jagt solo, kan det anbefales, at man går på jagt sammen med andre, så man kan observere de rutinerede og samtidig være i et festligt lag. Til de lange og især kolde dage kan det være en rigtig god idé at medbringe en termokande til jagtturen, så man kan drikke lidt varm kaffe og te og nyde naturens lyde, mens man venter på dyrene. 

Termoflaske

Glæden ved jagt

Der er mange gode og helt etiske grunde til at gå på jagt både i Danmark og i udlandet. Man kan blandt andet hjælpe naturens eget økosystem ved at jage og nedbringe antallet af en bestemt dyreart. Man lærer også langt mere om den faktisk meget alsidige natur, som vi har i Danmark, da man skal gå i fodsporene på dyrene og bruge alle sine sanser til at opfange, hvor jagtbyttet befinder sig. Derudover er man også sikker på, at hele jagten angår på anstændig vis og sidst, men ikke mindst kan man virkelig nyde sin egen bedrift ved at spise sit jagtbytte i selskab alene eller sammen med andre.