Hvis du er typen, der elsker at befinde sig ude i naturen, så ved du måske også, hvor mange ting man kan finde i disse omgivelser, som kan bruges i køkkenet senere på dagen.

Derfor er det dog ikke sikkert, du har givet dig kast med at udnytte denne mulighed, fordi du ikke ved, hvor du skal starte, eller hvordan du skal sammensætte retterne. Heldigvis er der rig mulighed for at finde inspiration andre steder, så du i længden kan begynde at lave dine egne retter, med det du finder på dine ture i naturen.

Se mod de professionelle

Find en restaurant, og bliv inspireret af, hvordan man også kan lave en ret, eller hvordan en ret kunne tilberedes anderledes, end hvad du plejer. Mange har et mere normalt menukort, men andre har gjort brug af ingredienser, som man finder i den danske natur. Måske du kan bruge strandkarse eller hyldeblomst anderledes, end hvad du har været vant til. Den eneste rigtige måde at finde ud af det på, er ved at du smager dig frem.

Se f.eks. på forskellige spisesteder her. Her finder du forskellige steder rundt om i landet, hvor nogen mere end andre inddrager naturen i madlavningen.

Til dig der går på jagt

Har du jagttegn, og hjembringer du bytte med jævne mellemrum, så er dette en oplagt mulighed for at prøve en masse retter af. Igen kan det anbefales, at man lader sig inspirere af, hvordan professionelle kokke sammensætter deres retter. Men hvis du er lidt af et madøre selv, så kan du sagtens give dig i kast med det derhjemme. Når du alligevel er på jagt, kan du lede efter ingredienser, der går godt til det kød du hjembringer. Det handler om at prøve sig frem, indtil man finder noget der fungerer for en selv.