Uanset om du er jæger eller bare nyder naturen, så er det vigtigt, at du dyrker din interesse sikkert. Der er nogle forskellige måder, du kan sikre du en problemfri livsstil, og nogle af dem kan spare dig for en helt masse besvær.

Uanset om du er erfaren i din interesse, dyrker den professionelt, eller om du er helt grøn, så er der altid noget at lære. Lad ikke din erfaring gøre dig overmodig: Læs med her og lær om to måder, du kan dyrke jagt, spejdersport og friluftsliv på en sikker måde.

brun jagthund

Få fat i de rigtige forsikringer

Uanset hvilken friluftsinteresse, du dyrker, er de rigtige forsikringer vigtige. Ikke nok med, at de kan spare dig en helt masse penge, hvis uheldet er ude – i nogle tilfælde er de også lovpligtige.

Hvid du er jæger, så bør du få forsikret dit våben, foruden at have al sikkerheden i top. Bruger du også en jagthund, er det en god idé også at forsikre den. Dyrets velbefindende er vigtigt, og en jagthund kan få flere eller mere seriøse skader end et almindeligt kæledyr.

Der er rig mulighed for at få det bedste tilbud på forskellige forsikringer, så længe du ved, hvor du skal lede. Spørg evt. dem i din omgangskreds, der deler din interesse, eller hør ved dit eget forsikringsselskab.

telttur i solen

Fortæl hvor du er

Når du ofte bevæger dig ud i skov eller vildnis, er det vigtigt, du altid fortæller nogen, hvor du er, og hvornår du har planer om at være hjemme. Det kan holde dig sikker at en række årsager:

Danmark er et ret sikkert land, men uheld kan altid forekomme. Hvis du sidder ude midt i en skov, og der sker noget med dig eller nogen derhjemme, så er det vigtigt, nogen kan få fat på dig. Du er nødt til også at være forberedt på, at din mobil løber tør for strøm. Sker der desuden noget med dig, og har du ikke mulighed for at kontakte nogen, skal folk vide, hvor du er og hvornår du planlægger at være hjemme, så de kan finde dig, hvis noget går galt.